Πανελλήνια Ένωση Τυφλών

logo

Πανελλήνια Ένωση Τυφλών
Panhellenic Society of Blind People

logo

Πανελλήνια Ένωση Τυφλών
Panhellenic Society of Blind People

Στις 26 Μαρτίου 2024, ημέρα Τρίτη, επισκέφθηκε το Σωματείο μας αντιπροσωπεία αποτελουμένη από τον Πρόεδρο και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΠΑΝ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΠΗΡΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ «ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ» κ.κ. BOΛΟΝΤΥΜΥΡ ΤΟΥΡΣΚΥΙ & ΜΥΚΟΛΑ ΜΠΑΡΑΜΠΟΥΤΣΑ αντίστοιχα και αφού ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του Σωματείου μας και τους επιδείχθηκαν τα είδη εξυπηρέτησης τυφλών δειγματοληπτικά από την υπεύθυνη κα.Τούρκα Γεωργία και φυσικά και εμείς για τις δικές τους δραστηριότητες, αποφασίστηκε οι δυο Σύλλογοι να υπογράψουν ένα Πρωτόκολλο Συνεργασίας σε όλους τους τομείς που ενδιαφέρουν τα άτομα που στερούνται οράσεως.

Το Πρωτόκολλο υπογράφτηκε στην Ελληνική γλώσσα, αντίγραφό του θα υπογραφεί και στην Ουκρανική (αφού μεταφραστεί) και έτσι θα ξεκινήσει μια συνεργασία που νομίζουμε ότι θα είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη και για τους δυο Συλλόγους.
Οι Ουκρανοί συνάδελφοί μας , μας εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους για τον τρόπο που ο Σύλλογός μας εργάζεται, για την ποικιλία των ειδών εξυπηρέτησης τυφλών που διαπίστωσαν ότι μόνο στο Σωματείο μας υπάρχουν και δήλωσαν ότι επιθυμούν στενή συνεργασία. Υπάρχει ήδη ανοιχτή πρόσκληση για να επισκεφθούμε τις εγκαταστάσεις τους στην Ουκρανία, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Παρών ήταν και ο Γεν. Γραμματέας του ΕΛΛΗΝΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ κ. ΜΠΟΥΓΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ,στον οποίον οφείλεται η διοργάνωση και παρουσία των Ουκρανών συναδέλφων στα γραφεία μας και τον οποίον θερμότατα τον ευχαριστεί το Σωματείο μας για την αγάπη του και τη φροντίδα του προς εμάς.
Παρούσες στη συνάντηση ήταν επίσης οι κυρίες ΜΑΡΙΑ ΤΟΥΡΣΚΑ (Γραμματέας του ΠΑΝ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ) & ΓΑΛΗΝΗ ΜΑΣΠΙΟΥΚ (Πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΥΚΡΑΝΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ»).
Τέλος συμμετείχε στη συνάντηση και το τακτικό μέλος (και πρώην Διοικητικό μέλος επί σειρά ετών)του Σωματείου μας, κ. ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΟΥΚΑΣ με τη σύζυγό του κα. ΤΑΤΙΑΝΑ HALYSGKINA.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *