Πανελλήνια Ένωση Τυφλών

logo

Πανελλήνια Ένωση Τυφλών
Panhellenic Society of Blind People

logo

Πανελλήνια Ένωση Τυφλών
Panhellenic Society of Blind People

Μια ιδιαίτερα αξιόλογη πρωτοβουλία για την οποίαν είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι Νοσηλευτές και οι υπεύθυνοι του Τμήματος Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ.
Πιο συγκεκριμένα, μας επισκέφθηκε στα γραφεία μας η Νοσηλεύτρια κα. Τσαμπούλα Ηλιάνα και μας ανεκοίνωσε ότι απεφάσισαν να τυπώσουν στη γραφή braille το έντυπο «Ιστορικό Αιμοδότη» ώστε να είναι προσιτό σε όλα τα άτομα που επιθυμούν να δώσουν αίμα και τα οποία στερούνται οράσεως.
Με αυτό το έντυπο θα μπορούν και οι τυφλοί συνάδελφοί μας να γνωρίζουν υπό ποιες προυποθέσεις μπορούν να γίνουν αιμοδότες, π.χ. σε ποιους επιτρέπεται, σε ποιους απαγορεύεται, κ.λ.π.
Εμείς με μεγάλη χαρά αποδεχτήκαμε την τιμητική αυτή πρόταση και βεβαίως θα ανταποκριθούμε στην αίτηση του νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ», έτσι ώστε το Ιστορικό να είναι έτοιμο στις 15 Δεκεμβρίου, οπότε και θα παρουσιαστεί σε συνέδριο που οργανώνει το ¨ΑΤΤΙΚΟΝ».
Επίσης, συμφωνήσαμε με το νοσοκομείο να διοργανωθεί μια κοινή δράση και με τη συμμετοχή της Πανελλήνιας Ένωσης Τυφλών, δηλ. στις αίθουσες του Σωματείου μας να πραγματοποιηθεί σύντομα Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην οποίαν μπορούν να συμμετάσχουν εκτός από τα μέλη μας και οποιαδήποτε άλλα μέλη από ομοειδή Σωματεία τυφλών αλλά και οποιοσδήποτε βλέπων επιθυμεί να δώσει αίμα.
Σύντομα στην ιστοσελίδα μας θα αναρτηθούν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες, καθώς και η συγκεκεκριμένη ημερομηνία για την αιμοδοσία.
Εμείς και πάλι ευχαριστούμε θερμά το νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» για την προτίμησή του να συνεργαστεί με το Σωματείο μας και ευχόμαστε σύντομα να παρουσιαστούν και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες.